Skiles kinderen en tieners

Onbezorgd op wintersport met kinderen? Bij Skicentrum De Wijchense Berg kunnen kinderen skilessen volgen, waarbij zij spelenderwijs leren skiën en hun techniek verbeteren. De groepslessen worden op zaterdag gegeven en zijn geschikt voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.

Kinderlessen

Met kinderen op skivakantie? Bij Skicentrum De Wijchense Berg geven wij al 20 jaar in de herfst- en winterperiode op zaterdag groepslessen aan kinderen van 5 t/m 12 jaar. Ieder uur worden lessen gegeven op verschillende niveaus, van beginners tot ver gevorderden (ski skills). Heb je meerdere kinderen die skiles volgen, dan kunnen zij op hetzelfde tijdstip les volgen.

De lessen worden elke week met dezelfde groep gevolgd. De kinderen worden persoonlijk begeleid door een skileraar. De laatste skiles van de cyclus is traditiegetrouw het diplomaskiën, een feestelijk lesuur waarbij de kinderen een echt ski-diploma krijgen van hun leraar.

Het lespakket bestaat uit 10 lessen, die in september en november starten. Gevorderde kinderen kunnen ook zelf oefenen tijdens de vrije ski-uren.

Wij adviseren het dragen van een helm tijdens de lessen, deze is niet inbegrepen en niet te huur. Het skimateriaal, bestaande uit de ski’s en skischoenen zijn inbegrepen.

1e cyclus

september 2021 – november 2021

2e cyclus

december 2021 – februari 2022

Kosten

10 lessen van 1 uur op zaterdag, incl. ski’s en schoenen        159,00
10 vrije ski-uren, incl. ski’s en schoenen*                                     49,00

*vrije ski-uren zijn geldig t/m 24-02-2022.

Aanmelden

Skilessen voor tieners

Jongeren vanaf 13 jaar kunnen op doordeweekse avonden groepslessen skiën volgen. Wij bieden skilessen aan voor beginnende en gevorderde skiërs op doordeweekse avonden en zondagen. Bij lessen voor gevorderden ligt de nadruk op het verbeteren van de skitechniek.

Omdat het skiën op een kunstbaan meer techniek vraagt dan skiën in de sneeuw, ligt de focus van de skilessen bij De Wijchense Berg op het aanleren en verbeteren van de skitechniek. Als deze technieken beter beheerst worden, is het op wintersport makkelijker om van de blauwe of rode piste af te skiën. Samen met een gezelschap op vakantie? Na 7 lessen kan iedereen met hen mee skiën.

Het lespakket bestaat uit: 7 weken achtereenvolgend groepsles skiën, op een vaste avond, een vast tijdstip met een vaste groep. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht van de leraar, waardoor tieners sneller leren skiën.

Naast de skilessen zitten ook 7 vrije ski-uren in het lespakket inbegrepen. Deze vrije ski-uren kunnen in het hele seizoen gebruikt worden. Dit is een goede manier om de aangeleerde technieken meer eigen te maken, waardoor iedere tiener nog beter voorbereid is op de wintersport.

Wij adviseren het dragen van een helm tijdens het skiën, deze is niet inbegrepen en niet te huur.

De skilessen starten weer in oktober 2021.

Kosten

7 lessen van 1 uur + 7 vrije ski-uren*, incl. ski’s en schoenen             195,00
7 lessen van 1 uur + 7 vrije ski-uren* incl. ski’s                                      180,00
(met eigen schoenen)

*vrije ski-uren zijn geldig t/m 24-02-2022.

Aanmelden

Ski-skills

Is jouw kind een gevorderde skiër? Dan kan hij of zij ski-skills lessen volgen. Dit zijn kinderskilessen op hoog niveau. Deze skilessen zijn geschikt voor kinderen die de zaterdaglessen op het hoogste niveau hebben gevolgd. Tijdens de ski-skills lessen leert jouw zoon of dochter onder andere meer over hoge snelheid, techniek verfijnen, slalom skiën, carve skiën en buckel skiën aan bod.

De ski-skills lessen bieden wij aan op doordeweekse avonden. Het dragen van een helm is bij ski-skills lessen verplicht, deze is niet bij ons te huur.

De lessen ski-skills beginnen weer in oktober 2021.

Kosten

8 lessen van 1,5 uur + 8 vrije ski-uren*, incl. ski’s en schoenen          199,00

*vrije ski-uren zijn geldig t/m 24-02-2022.

Inschrijven

Privélessen

Wil je liever dat jouw kind individueel les krijgt, op een moment waarop het jullie goed uitkomt? Dan kan je ook privélessen boeken. Hierbij krijgt je kind persoonlijke aandacht van de leraar. Het grote voordeel van privélessen is de flexibiliteit. Jij bepaalt zelf hoeveel lessen je kind volgt en wanneer deze plaatsvinden. Privélessen kunnen worden gevolgd tijdens onze openingstijden.

Rekening houdend met de spanningsboog van kinderen, is het voor kinderen t/m 6 jaar mogelijk om een half uur les te volgen. Hierdoor wordt de tijd optimaal benut.

Wij adviseren het dragen van een helm tijdens het skiën, deze is niet inbegrepen en niet te huur.

Kosten

Eén kind t/m 6 jaar per half uur (incl. ski’s en schoenen)                       32,50

Elk volgend kind t/m 6 jaar per half uur (incl. ski’s en schoenen)         20,00

Vanaf 7 jaar per uur (incl. ski’s en schoenen)                                           57,50

Elk volgend kind vanaf 7 jaar per uur (incl. ski’s en schoenen)              30,00

Aanvragen

Proeflessen

Twijfel je nog of jouw kind klaar is voor skiën? Of weet je niet of jouw kind skiën leuk vindt? Reserveer dan een proefles. Hierbij ervaart je kind hoe het is om op ski’s te staan.

Wij adviseren het dragen van een helm tijdens het skiën, deze is niet inbegrepen en niet te huur.

Proeflessen worden vanaf september 2021 weer aangeboden.

Kosten

Eén proefles skiën per kind incl. ski’s en schoenen                   10,00

Aanvragen

Vragen

Heb je vragen? De meeste vind je hier. Staat je vraag er niet tussen? Vul dan het contactformulier in.

Kan iedereen vrij skiën bij De Wijchense Berg?

Nee, vanwege de veiligheid van iedereen op de skibaan kunnen alleen geoefende skiërs die ski-ervaring hebben bij ons vrij skiën. Het is niet toegestaan om zelf iemand die niet kan skiën les te geven, dit wordt alleen gedaan door onze skileraren.

Wat is de minimumleeftijd voor kinderen om kinderlessen te volgen?

De minimumleeftijd is 5 jaar, indien een kind nog jonger is dan 5 jaar, kan hij of zij een half uur privéles volgen.

Wanneer kan ik vrij skiën?

Vrij skiën is mogelijk tijdens onze openingstijden.

Wanneer zijn de kinderskilessen?

Deze kinderlessen worden altijd op zaterdag gegeven, de hele dag door op verschillende tijdstippen. Tijdens elk lesuur zijn er verschillende niveaus op de baan, waardoor kinderen uit één gezin met verschillend niveau toch op hetzelfde tijdstip les kunnen volgen.

Wanneer zijn de groepslessen skiën of snowboarden voor volwassenen?

De groepslessen skiën voor en groepslessen snowboarden voor volwassenen worden gegeven op doordeweekse avonden, rond 19.00 uur en rond 20.00 uur. Ook is het mogelijk deze lessen op zondag te volgen. We proberen alle eerste lessen in dezelfde week te laten starten, op verschillende avonden, waardoor je, als je verhinderd bent in dezelfde week bij een andere groep in kan halen.

Wat zijn de openingstijden?

Dit zijn onze openingstijden tot en met 21 maart 2021.

Wanneer kan ik een feest geven?

Op zaterdag- en zondagavond heb je het hele chalet tot je beschikking, omdat de skibaan dan gesloten is. Ook tijdens de openingstijden kan je een feest organiseren, dan reserveren wij een ruimte voor je.

Wanneer kan ik een kinderfeestje geven?

Op woensdag- en vrijdagmiddag en zondag kan je bij Skicentrum De Wijchense Berg een kinderfeestje geven.

Wanneer kunnen privélessen gevolgd worden?
Ik ben ongeoefende skiër, hoeveel privélessen moet ik afnemen?

Gemiddeld kan je het in de sneeuw goed redden als je 3 á 4 privélessen gevolgd hebt. Je kan meerdere privélessen in een keer reserveren, maar je kunt het ook per les bekijken.