Ski-fit bootcamptraining

Ga fit op wintersport! Met een optimale voorbereiding voorkom je blessures of spierpijn tijdens je skivakantie. Bij Skicentrum De Wijchense Berg kan je een training volgen, bestaande uit bootcamp en skiën, om zo fit op de ski’s te staan tijdens je wintersportvakantie.

Onze ski-fit bootcamp begint weer in het najaar van 2022.

Fit op wintersport

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat geldt zeker ook voor skiën. Goed voorbereid op wintersport gaan, verkleint de kans op blessures of spierpijn tijdens je skivakantie. Zo kan jij optimaal genieten!

Hoe ziet de ski-fit training eruit?

Iedere zondag begin je de dag met heerlijk sporten in de frisse buitenlucht. Om 09.30 uur gaat de bootcamptraining van start, die een uur duurt. Door de bossen van Alverna ga je samen met een groep, onder begeleiding van twee instructeurs aan de slag. De oefeningen die je kunt verwachten zijn gericht op het voorbereiden op wintersport. Wat daarvoor belangrijk is? Niet alleen conditie, maar ook spierkracht.  Je zal daarom vooral bezig zijn met intervaloefeningen voor je conditie en krachtoefeningen voor je spieren.

Na afloop van de bootcamptraining geniet je, samen met de hele groep, van een kop koffie met wat lekkers. Tijd om even bij te komen én om je eventueel voor te bereiden op het skiën daarna. Om je techniek op peil te houden, raden we je aan om regelmatig op de ski’s te staan. Je kan zelf vrij skiën of evt. onder begeleiding van een skileraar.

Ga jij ook fit op wintersport? Bereid je dan optimaal voor met onze ski-fit bootcamptrainingen en meld je aan!

Kosten

1 uur training met koffie                                                               6,50
1 uur training met koffie + vrij skiën na afloop                         8,50
10-urenkaart training met koffie                                               60,00
10-urenkaart training met koffie + vrij skiën na afloop         75,00

Vanaf najaar 2022

De ski-fit bootcamptraining begint weer in het najaar van 2022. Wij hebben er zin in! Jij ook?

Aanmelden ski-fit bootcamptraining

Vragen

Heb je vragen? De meeste vind je hier. Staat je vraag er niet tussen? Vul dan het contactformulier in.

Kan iedereen vrij skiën bij De Wijchense Berg?

Nee, vanwege de veiligheid van iedereen op de skibaan kunnen alleen geoefende skiërs die ski-ervaring hebben bij ons vrij skiën. Het is niet toegestaan om zelf iemand die niet kan skiën les te geven, dit wordt alleen gedaan door onze skileraren.

Wat is de minimumleeftijd voor kinderen om kinderlessen te volgen?

De minimumleeftijd is 5 jaar, indien een kind nog jonger is dan 5 jaar, kan hij of zij een half uur privéles volgen.

Wanneer kan ik vrij skiën?

Vrij skiën is mogelijk tijdens onze openingstijden, vanaf september 2022.

Wanneer zijn de kinderskilessen?

Deze kinderlessen worden altijd op zaterdag gegeven, de hele dag door op verschillende tijdstippen. Tijdens elk lesuur zijn er verschillende niveaus op de baan, waardoor kinderen uit één gezin met verschillend niveau toch op hetzelfde tijdstip les kunnen volgen.

Wanneer zijn de groepslessen skiën of snowboarden voor volwassenen?

De groepslessen skiën voor en groepslessen snowboarden voor volwassenen worden gegeven op doordeweekse avonden, rond 19.00 uur en rond 20.00 uur. Ook is het mogelijk deze lessen op zondag te volgen. We proberen alle eerste lessen in dezelfde week te laten starten, op verschillende avonden, waardoor je, als je verhinderd bent in dezelfde week bij een andere groep in kan halen.

Wat zijn de openingstijden?

Dit zijn onze openingstijden.

Wanneer kan ik een feest geven?

Op zaterdag- en zondagavond heb je het hele chalet tot je beschikking, omdat de skibaan dan gesloten is. Ook tijdens de openingstijden kan je een feest organiseren, dan reserveren wij een ruimte voor je.

Wanneer kan ik een kinderfeestje geven?

Vanaf september 2022 kan je op woensdag- en vrijdagmiddag en zondag bij Skicentrum De Wijchense Berg een kinderfeestje geven.

Wanneer kunnen privélessen gevolgd worden?
Ik ben ongeoefende skiër, hoeveel privélessen moet ik afnemen?

Gemiddeld kan je het in de sneeuw goed redden als je 3 á 4 privélessen gevolgd hebt. Je kan meerdere privélessen in een keer reserveren, maar je kunt het ook per les bekijken.