Proeflessen skiën

Heb je altijd al een keer willen proberen of skiën iets voor jou is? Boek dan één van onze proeflessen skiën, waarin je in 1 uur ervaart hoe het is om op ski’s te staan. Ons enthousiaste en vakbekwame lerarenteam staat voor je klaar om jou kennis te laten maken met skiën.

Momenteel zijn wij gesloten. Op 11 september 2022 trappen we het nieuwe seizoen af met een feestelijke seizoensopening. Je kunt die dag proeflessen skiën en snowboarden volgen!

Proeflessen voor beginnende skiërs

Tijdens een proefles van 1 uur ervaar je hoe het is om op ski’s te staan. Hoe voelt het om skischoenen te dragen en je te bewegen met ski’s onder je voeten? Hoe voel je je stabiel op de ski’s? In de proefles ervaar je het antwoord op deze vragen zelf.

Hoe ziet een proefles skiën eruit?

Onder begeleiding van een professionele skileraar maak je je eerste afdalingen van onze ‘beginnersheuvel’, een klein heuveltje die uitermate geschikt is voor je eerste ervaring met skiën.

Je ontdekt hoe het skiën is voor jou en welke houding en bewegingen belangrijk zijn bij het skiën. Hierbij kan je je ook een beeld vormen van of skiën iets voor jou is.

Ook kinderen kunnen proeflessen skiën volgen

Wil je weten of je kinderen al klaar zijn voor skilessen, of ben je benieuwd of zij skiën leuk vinden? Ook kinderen kunnen proeflessen bij ons volgen!

Proeflessen skiën worden weer aangeboden tijdens onze seizoensopening in september 2022.

Kosten

Eén proefles skiën per persoon incl. ski’s en schoenen             10,00

Aanmelden proefles skiën op 11 september 2022

Vragen

Heb je vragen? De meeste vind je hier. Staat je vraag er niet tussen? Vul dan het contactformulier in.

Kan iedereen vrij skiën bij De Wijchense Berg?

Nee, vanwege de veiligheid van iedereen op de skibaan kunnen alleen geoefende skiërs die ski-ervaring hebben bij ons vrij skiën. Het is niet toegestaan om zelf iemand die niet kan skiën les te geven, dit wordt alleen gedaan door onze skileraren.

Wat is de minimumleeftijd voor kinderen om kinderlessen te volgen?

De minimumleeftijd is 5 jaar, indien een kind nog jonger is dan 5 jaar, kan hij of zij een half uur privéles volgen.

Wanneer kan ik vrij skiën?

Vrij skiën is mogelijk tijdens onze openingstijden, vanaf september 2022.

Wanneer zijn de kinderskilessen?

Deze kinderlessen worden altijd op zaterdag gegeven, de hele dag door op verschillende tijdstippen. Tijdens elk lesuur zijn er verschillende niveaus op de baan, waardoor kinderen uit één gezin met verschillend niveau toch op hetzelfde tijdstip les kunnen volgen.

Wanneer zijn de groepslessen skiën of snowboarden voor volwassenen?

De groepslessen skiën voor en groepslessen snowboarden voor volwassenen worden gegeven op doordeweekse avonden, rond 19.00 uur en rond 20.00 uur. Ook is het mogelijk deze lessen op zondag te volgen. We proberen alle eerste lessen in dezelfde week te laten starten, op verschillende avonden, waardoor je, als je verhinderd bent in dezelfde week bij een andere groep in kan halen.

Wat zijn de openingstijden?

Dit zijn onze openingstijden.

Wanneer kan ik een feest geven?

Op zaterdag- en zondagavond heb je het hele chalet tot je beschikking, omdat de skibaan dan gesloten is. Ook tijdens de openingstijden kan je een feest organiseren, dan reserveren wij een ruimte voor je.

Wanneer kan ik een kinderfeestje geven?

Vanaf september 2022 kan je op woensdag- en vrijdagmiddag en zondag bij Skicentrum De Wijchense Berg een kinderfeestje geven.

Wanneer kunnen privélessen gevolgd worden?
Ik ben ongeoefende skiër, hoeveel privélessen moet ik afnemen?

Gemiddeld kan je het in de sneeuw goed redden als je 3 á 4 privélessen gevolgd hebt. Je kan meerdere privélessen in een keer reserveren, maar je kunt het ook per les bekijken.