Nieuws

Het is lente bij De Wijchense Berg!

By 21 april 2021No Comments
lente wijchense berg

Het is lente, ook bij De Wijchense Berg! Het skiseizoen ligt nu toch echt achter ons en de bomen en planten staan in bloei. Het is weer langer licht en de zon komt steeds vaker tevoorschijn. Hoewel wij als ski-liefhebbers van de winter houden, vinden we de lente toch ook wel erg mooi. Wat is er fijner dan lekker in de frisse buitenlucht een wandeling maken in de omgeving van De Wijchense Berg? Wij vertellen je er graag alles over.

lente skicentrum de wijchense berg zon

De zon schijnt, een blauwe lucht: spring is in the air!

Genieten in de natuur

In de bossen rondom De Wijchense Berg is het al goed te zien dat de lente is begonnen. Plantjes en bloemen staan in bloei en de vogels zijn ook niet te missen. Een perfecte omgeving voor een lekkere lentewandeling dus! Ook met kinderen erg leuk om te zien hoe de skibaan, waar zij het afgelopen seizoen misschien wel geskied hebben, er nu uitziet.

De trap op, langs de skibaan

Misschien heb jij, net als vele andere ouders, tijdens het afgelopen seizoen al de trappen langs de skibaan bewandeld. Dit gaf een mooi uitzicht op de skibaan. Maar nu alles in bloei staat is het uitzicht totaal anders. Wij kunnen je zeker aanraden om even een rondje te lopen en te genieten van het mooie uitzicht.

trap bij skibaan alverna

De berg op via de trappen

Conditietraining

Daarnaast kunnen de trappen ook perfect gebruikt worden om je conditie op te bouwen of op peil te houden. Ren jij ‘even’ de trappen op en af? Zeker goed om je hartslag flink te verhogen. Een goede conditie heeft een hoop gezondheidsvoordelen. Wist je bijvoorbeeld dat het hebben van een goede conditie de kans op ziektes verkleint?

Wandelen in de omgeving van Alverna

Ook in de omgeving van De Wijchense Berg en Alverna kan je prachtig wandelen. Combineer je wandeling bij onze skibaan – en het mooie uitzichtpunt bovenaan de berg – bijvoorbeeld met een rondje over de Hatertse en Overasseltse Vennen.

Ook met kinderen is dit een fijne wandellocatie. Er leven hier namelijk allerlei dieren, dus extra leuk om samen konijnen of eekhoorns te spotten.

uitzicht vanaf de wijchense berg

Het uitzicht vanaf de berg, ook in de lente prachtig!

Corona-proof wandeling in Wijchen

Ga jij lekker wandelen in de natuur? Trek je wandelschoenen vast aan en je bent klaar om te gaan!

× App ons!