Snow+

Wij kunnen niet op wintersport omdat ons kind een beperking heeft’

Dit is een uitspraak die je helaas nog hoort als er in een familie een kind met een beperking leeft. Wij, Michael Taen en Carst Grootelaar, vinden dat wintersport voor iedereen mogelijk moet zijn, ook voor mensen met een beperking of psychische stoornis! Wij zijn de oprichters van Snow+, een organisatie die ski & snowboardlessen geeft aan mensen met een beperking of psychische beperking.

De ski & snowboard lessen worden niet alleen gegeven in Ellmau, Oostenrijk maar sinds kort ook op De Wijchense berg! Dit biedt de mogelijkheid om eerst een aantal keer te proberen of wintersport iets voor je is en om de leraar alvast te leren kennen.

Snow+ is ontstaan doordat wij als ski- en snowboardleraren zien dat er te weinig mogelijk is voor deze doelgroep op het gebied van wintersport. Ieder kind wordt in een ski- of snowboardgroep geplaatst en de verwachting is dat ze het zullen leren. Er wordt niet gekeken naar de speciale aandacht die een kind met beperking nodig heeft. Laat staan of het kind wel in een groep past!

Oftewel met onze drive, kennis en ervaring is ieder mens met een beperking dat de wintersport wil beleven in goede handen. Bent u geÔnteresseerd? Wilt u met uw kind met een beperking op wintersport, dan bieden wij de oplossing! Voor meer informatie neem contact op via: info@snowplus.nl of surf naar onze website www.snowplus.nl

Met Snow+ willen we hier verandering in brengen. Wij kijken naar de mogelijkheden van ieder mens, los van hun beperking. Wij willen graag ouders van gedachten veranderen en het onmogelijke, mogelijk maken. Dit doen wij door privť lessen aan te bieden. We nemen voor de lessen contact op met de familie en deelnemer zodat wij voorbereid aan de lessen kunnen beginnen.

De Nijmeegse Michael Taen heeft 32 weken ervaring in het snowboardles geven, aan onder meer kinderen met een psychische stoornis en werkt in Nederland als psycho-motorisch therapeut. De Twentse Carst Grootelaar heeft 48 weken ervaring in skiles geven aan verschillende kinderen met of zonder rugzakje, en hij werkt in Nederland als maatschappelijk werker in de gehandicaptenzorg. Beide hebben ze kennis en voornamelijk affiniteit met de doelgroep. Onze mening: "Je kunt zoveel kennis hebben als je wilt maar bij deze doelgroep is het vooral van belang om de klik hebben". 

 

Skicentrum De Wijchense Berg

Skicentrum De Wijchense Berg heeft een outdoor skibaan, bestaande uit gesloten matten met daarop miljoenen plastic 'balletjes' waardoor het skiŽn op sneeuw grotendeels geÔmiteerd wordt.

 

logo_skibaan

Telefoon: 024-6411341

Skicentrum De Wijchense Berg